Neem contact met ons
op voor de mooiste
occasions, onderhoud,
of alle aanbiedingen.

BEL ONS OP NUMMER:
0475-321092

De autoprijzen gaan omhoog!

De meting om voor een auto de CO2-uitstoot vast te stellen is veranderd. Die is realistischer geworden t.o.v. de oude meting, waardoor de CO2-uitstoot bij veel auto’s nu hoger uitvalt. De prijzen van auto’s stijgen omdat; de aanschafbelasting BPM mede gebaseerd is op de hoogte van de CO2-uitstoot. Hoe hoger de uitstoot, des te meer belasting er afgedragen dient te worden.

Voor auto's die al rijden of die voor 1 juni geproduceerd zijn verandert er niets, deze vallen nog onder de oude regeling of voor deze auto is de BPM al afgedragen. Het betreft alleen auto's die vanaf 1 juni nieuw op de markt zijn gekomen en al volgens de nieuwe testmethodiek zijn gemeten.

De reden dat de CO2-uitstoot nu hoger uitvalt komt omdat de wijze waarop de CO2-uitstoot nu wordt gemeten anders is geworden. De oude meetcyclus (NEDC) was een laboratoriumtest. Deze laboratoriumtest zorgde voor erg lage verbruikscijfers die in de praktijk gewoonweg niet gehaald werden. Het verschil tussen de fabrieksopgave en het verbruik in de praktijk was erg groot. Dat leverde veel klachten op, die pleitten voor een realistischer meetmethode. Vanaf september 2017 worden nieuwe auto's volgens de WLTP getest (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure). Die geeft een meer realistische uitslag. Een eerlijker uitslag. Wat minder leuk is zijn de prijsverhogingen.

Maar bij Auto Creemers hebben we een voorraad nieuwe auto’s aangelegd die geproduceerd zijn voor 1 juni. Deze auto’s hebben dus geen prijsverhoging!

Bent u van plan om een nieuwe auto aan te schaffen? Informeer dan naar onze de beschikbaarheid. We kunnen alleen meedenken zolang de voorraad strekt.

Ga naar Mitsubishi modellen Ga naar Alfa modellen