Plan een APK keuring Plan een afspraak bij CarProf Ik wil een occasion kopen. Ik heb een andere vraag

Neem contact met ons
op voor de mooiste
occasions, onderhoud,
of alle aanbiedingen.

BEL ONS OP NUMMER:
0475-321092

Alle mogelijke lease opties op een rij

Private lease

De afgelopen jaren zien we een grote toename van  mensen die een auto rijden op basis van private lease. Maar wat houdt private lease nu precies in?

Met Private lease kun je als particulier voor een vast bedrag per maand een nieuwe auto te rijden. Alle kosten zoals; onderhoud, verzekering en wegenbelasting zijn in dit bedrag inbegrepen. U hoeft alleen maar zelf te tanken.

Het maandbedrag wordt vooral bepaald door de leaseduur en het aantal kilometers dat u per jaar rijdt. Maar ook aanvullende diensten of extra opties kunnen van invloed zijn maar daar maakt u zelf uw keuze in. Deze manier van leasen maakt het mogelijk om een nieuwe auto te rijden zonder in één keer een groot bedrag te betalen. Zo hoeft u uw spaargeld niet in te zetten voor de aankoop van uw nieuwe auto en wanneer de leaseperiode voorbij is en kunt u als u wilt naar een volgende Private Lease-Auto overstappen. 

Een aanvraag kan snel en simpel  gedaan worden en alles wordt heel transparant en klantvriendelijk geregeld.

Financial lease

U bent een zakelijke klant en zoekt naar mogelijkheden om een nieuwe of gebruikte auto te financieren. Met een zakelijke financiering wordt er geen beslag gelegd op uw werkkapitaal en heeft u financiële stabiliteit. 

Financial leasing is een zakelijke vorm van financiering waarmee uw onderneming een auto aanschaft. Kortom: u zoekt een auto uit, en de leasemaatschappij betaalt namens u de aanschafprijs (excl. de BTW).

Financial lease voorziet alleen in de auto. Zaken als de verzekering, reparatie, onderhoud, banden en belasting zijn niet inbegrepen. De te betalen maandtermijnen bestaan alleen uit aflossing en rente. De hoogte van uw leasebedrag wordt bepaald door de aanschafprijs van de auto, de looptijd van de lease, eventueel gebruik van een slottermijn, een aanbetaling of inruil van uw "oude" auto.  Door een slottermijn en/of een aanbetaling op te nemen zal uw maandelijkse leasebedrag lager uitvallen.

Omdat u bij het aangaan van de leaseovereenkomst economisch eigenaar wordt van de auto, mag u de auto op uw balans zetten. Na betaling van de laatste leasetermijn bent u ook juridisch eigenaar.

Full Operational Lease

U wilt beschikken over een auto zonder deze te bezitten. U besteedt de investering, de administratie en het risico op waardeverminderingen liever uit. U betaalt alleen een vast leasebedrag per maand. De looptijd? Die bepaalt u helemaal zelf.

Full operational lease is een leasevorm die vaak wordt gebruikt in het zakelijke verkeer. Het betreft een leasevorm waarbij operationele kosten inbegrepen zijn bij het leasetarief. Met de term "full operational lease" wordt aangegeven dat de leaseauto wordt aangeboden op basis van een all-inclusive tarief: banden, standaarduitrusting, verzekering, rente, vrije kilometers per maand en onderhoud van de auto zijn allen inbegrepen bij het leasetarief.

Een groot voordeel van full operational lease is dat alle lease kosten van tevoren precies te budgetteren zijn. Daarnaast kan al het beheer en onderhoud van de operationele leaseauto zonder meerprijs worden uitbesteed aan iedere officiële merkdealer. Bovendien wordt er geen beslag gelegd op de liquiditeit van de onderneming. De leaseauto komt namelijk niet bij de activa van de onderneming op de balans. Dit heeft tot gevolg dat er geen balansverlenging ontstaat. Hierdoor blijft de vermogenspositie en de leencapaciteit van de ondernemer per saldo intact. Daarnaast is het een voordeel van een full-operationale leaseauto dat de onderneming geen restwaarde risico van de lease auto heeft.