Neem contact met ons
op voor de mooiste
occasions, onderhoud,
of alle aanbiedingen.

BEL ONS OP NUMMER:
0475-321092

De Alfa Giulia, een samensmelting van kwaliteit en emotie

22 juni 2016


Alfa Romeo heeft even op zich laten wachten als het om de introductie van nieuwe modellen gaat. Dat had wel zijn redenen. Ten eerste moest moedermaatschappij FIAT klaar zijn met de gehele overname van Chrysler en ten tweede was het ook even afwachten welke invloed de dalende Chinese economie op wereldniveau zou hebben. Want met de Giulia gaat Alfa Romeo mondiaal acteren.

Maar nu is het dan zo ver. Vriend en vijand hebben met afgewacht waar Alfa Romeo mee zou komen. En eerlijk is eerlijk, het lange wachten heeft de verwachtingen alleen maar hoger gemaakt. De criticasters zijn streng maar ook eerlijk geweest met het vellen van hun oordeel. De auto’s die beschikbaar waren voor het testwerk waren pre-productie auto’s. Auto’s die nog niet helemaal aan de hoogste kwaliteitsnormen van de fabrikant voldoen. Maar ondanks dat zijn de kritieken lovend.

Alfa Romeo is met de ontwikkeling van de Giulia begonnen met de Quadrifoglio. De meest sportieve en krachtige limousine ooit gemaakt. 510 PK sterk en een topsnelheid van maarliefst 307 km/h. De insteek was simpel: Houdt een auto het uithouden waar deze krachten op worden losgelaten dan lukt het zeker met een lichtere motor. Maar ook carrosserie van de gewone Giulia wijkt hierdoor nauwelijks af van die van de Quadrifoglio. De Giulia straalt één en al stijl en snelheid uit. De glimlach die de heren van de pers dan ook op hun gezicht toverden was dan ook van oor tot oor. De Giulia laat beleven.

De carosserie van de Giulia Quadrifoglio heeft hier een daar een spoiler of opening meer maar maar wijkt verder nauwelijks af van de gewone Giula. Zelfs bij stilstand verleidt de Giulia. De Giulia gaat van een breed front naar een smalle taille en dan naar een dikke achterkant waar zelfs banden van 285 mm breed onder passen.

Qua techniek beschikt de Alfa Giulia over een Integrated Brake System. Een elktronisch gestuurd remsysteem dat de remweg van 130 km/h tot stilstand met maarliefst 5 meter verkort. Veiligheidssystemen zoals dode hoek sensoren, botswaarschuwings-sytemen met automatische rembesturing en Lane Depature Warning zijn enkele systemen die van deze Giulia niet alleen een sportieve maar ook een uiterst veilige auto maken.

Carbon, aluminium en hoogwaardige staalsoorten zijn de bouwstenen van de Giulia. Het interieur ademt klasse en functionaliteit uit en geeft het gevoel waar elke coureur van droomt; een perfecte zitpositie met een hoog comfort gehalte waarbij hoogwaardige materialen de finishing touch geven.

De kritieken zijn zo goed aangekomen dat ook de grote afnemers zoals leasemaatschappijen deze auto omarmen. De leaseprijzen behoren tot de scherpste.

Laat u ook verrassen door de Giulia maar wees gewaarschuwd, de kans op verleiding is heel groot.

The place to be is bij Limburgs oudste Alfa Romeo dealer, Auto Creemers in Herten-Roermond.