Neem contact met ons
op voor de mooiste
occasions, onderhoud,
of alle aanbiedingen.

BEL ONS OP NUMMER:
0475-321092

De Alfa Stelvio, een nieuwe standaard in het SUV segment. Een 50/50 gewichtsverdeling, carbon aandrijfas en aluminium turbo motoren doen toch eerder denken aan een sportauto! Niets is minder waar want bij de Alfa Stelvio is dit allemaal in het ontwerp opgenomen. Waanzinnige acceleraties en een sublieme wegligging combineert de Stelvio met veiligheid en de sportieve eigenschappen van een Alfa Romeo. 

De Alfa Stelvio heeft de hoge rijpositie van een SUV maar de compacte cockpit biedt tegelijk de rijbeleving van een sportsedan. Achterin biedt het ingetogen en functioneel ingerichte inzittendencompartiment drie riante zitplaatsen voor volwassenen.

Design

Exterieur

De Alfa Stelvio staat voor functionele schoonheid. De carrosserie van de Stelvio is functioneel vormgegeven, waarbij elke detail bijdraagt aan de optimalisering van de aerodynamische eigenschappen en prestaties. Er zijn 2 uitvoeringen ontwikkeld:

  • Stelvio
  • Stelvio Super

Interieur

Het ruime interieur van de Stelvio is overzichtelijk en zeer verfraaid. Het dashboard is afgewerkt met natuurlijke materialen als hout en leder, die in mooi contrast staan met de aluminium sierlijsten en hightech-bedieningselementen. Elk detail optimaliseert de rijbeleving voor de inzittenden. De bestuurder geniet van een hoge, maar sportieve positie op de weg.

Infotainment

De Stelvio is standaard uitgerust met het Alfa Romeo’s infotainmentsysteem. Met Uconnect® Live Service beschikt u op elk moment van de dag over actuele informatie, zoals verkeer, weer, nieuws en uw social media-berichten. De AR Performance app geeft live feedback en analyses over de rijstijl. Het navigatiesysteem is standaard of als optie geïntegreerd. 

 

Technologie

Efficiency

De motoren van de Stelvio zijn volledig van aluminium vervaardigd dat laag gewicht combineert met hoge prestaties en geringe emissies. De Stelvio biedt twee uitvoeringen; de 2.0-liter turbobenzinemotor van 280 pk/206 kW en een 2.20liter turbodiesel van 210 pk/154 kW. Eventueel gecombineerd met de Q4-vierwielaandrijving die garant staat voor een efficiënte krachtoverbrenging. Hierdoor wordt het vermogen van de auto optimaal benut en het brandstofverbruik gereduceerd.

Veiligheid

De Stelvio is voorzien van diverse innovatieve veiligheids- en rijassistentiesystemen die het mogelijk maken om optimaal te genieten van de sportieve rijeigenschappen. De vijfsterren-score in de Euro NCAP-botsveiligheidstest is te danken aan deze geavanceerde systemen. 

Uitvoeringen