Neem contact met ons
op voor de mooiste
occasions, onderhoud,
of alle aanbiedingen.

BEL ONS OP NUMMER:
0475-321092

Een droom wordt werkelijkheid

Het ontwerp van de 4C eert de merkhistorie in een verwijzing naar de legendarische Alfa Romeo 33 Stradale: Pure schoonheid in dienst van extreme prestaties. Voor de in Modena gebouwde Alfa Romeo 4C hebben twee iconen uit de Italiaanse auto-industrie de handen ineengeslagen: Alfa Romeo en Maserati. Nog nooit waren prestaties zo betoverend.

Met een gewicht van slechts 895 kg is alles wat je meemaakt in deze auto PUUR. De beleving van rijden in de 4C is dan waarschijnlijk ook één van de meest SENSATIONELE die er zijn. Extreem snel, extreem wendbaar, extreme controle. Een auto van superlatieven.

Niet voor niets dat de heren Clarkson, Hammond en May van TOP GEAR deze auto met één van de allerhoogste scores ooit hebben toebedeeld.

Met als resultaat een zowel qua design als technologie unieke auto, die in staat is de bestuurder in vervoering te brengen op de weg en op het circuit. Een droom die werkelijkheid wordt voor elke autoliefhebber.

Design

EXTERIEUR

De Alfa 4C is door het unieke design de ultieme sportauto. Elk element heeft een specifieke aerodynamische functie, zoals de vorm en luchtinlaten. Deze verhogen de downforce en de stabiliteit bij hoge snelheden. Exclusieve details maken van de 4C een prestigieus pronkstuk.

Interieur

Het interieur van de 4C dient net als het exterieur een functie en weerspiegelt de sportiviteit van Alfa Romeo. Het monocoque is ontwikkeld van licht koolstofvezel en vormt de basis van de carrosserie. De sportstoelen zijn voorzien van een versterkt frame van composietmateriaal en speciale lichtgewicht vulling. Kortom, er is tot elk detail nagedacht over de sportiviteit van de 4C.

Alfa™ DNA

Alfa™ DNA is het exclusieve Alfa Romeo-systeem dat het mogelijk maakt de rijkarakteristiek van de Alfa 4C aan te passen aan de persoonlijke voorkeur van de bestuurder en de rijomstandigheden.  

De rijmodussen die het systeem biedt:

  • Dynamic voor een sportieve rijstijl
  • Naturel voor een laag brandstofverbruik
  • All-weather voor slechte weersomstandigheden 
  • Race voor het circuit

Technologie

Prestaties

De 4C is ontwikkeld om topprestaties te leven. Zo bevat de nieuwe TCT-versnellingsbak een dubbele drogeplaatskoppeling en Launch Control om de schakeltijden en acceleratie te verbeteren. Deze TCT-transmissie garandeert korte schakeltijden onder alle omstandigheden.

De Alfa 4C heeft net als alle sportwagens een automatisch nakoelsysteem om de turbocompressor te beschermen. De nadraaipomp laat na het afzetten van de motor, de olie circuleren totdat de turbocompressor is afgekoeld.

Turbobenzinemotor

De 1750 turbobenzinemotor met directe inspuiting is geheel vervaardigd van aluminium. Deze verbeterde motor levert een vermogen van 240 pk (177 kW) en 350 Nm. De motor reageert direct op het gaspedaal door de geavanceerde cilinderspoelregeling van de 4C. Deze zorgt voor een hoog maximum koppel bij zeer lage toerentallen.