Neem contact met ons
op voor de mooiste
occasions, onderhoud,
of alle aanbiedingen.

BEL ONS OP NUMMER:
0475-321092

De Alfa Giulia laat oude tijden herleven. De Alfa Giulia belichaamd alles waar Alfa Romeo voor staat. Onmiskenbaar Italiaans design zoals alleen Alfa Romeo daartoe in staat is, Sportieve prestaties van het hoogste niveau maar bovenal verheft  Alfa Romeo het autorijden tot een intense beleving.

Het begint al bij het dichtslaan van de voordeur als men naar de Giulia toeloopt en eenmaal in de auto voelt deze aan als een maatkostuum dat als gegoten past, een synergie tussen mens en machine. De euforie tijdens het rijden is continu aanwezig door het gevoel van totale controle over de natuurwetten die van invloed zijn op vermogen, wegligging en remmen.

De Alfa Giulia is beschikbaar met zeer krachtige benzine motoren (200 tot 510 PK) en natuurlijk ook in een sterke dieselvariant (136 tot 210 PK), achterwiel en all-wheel aandrijving, handgeschakeld en automaat (8 traps automaat van ZF).

Design

Exterieur

De Alfa 4C Spider is door het unieke design de ultieme open sportwagen. Tijdens de ontwikkeling van de 4C Spider stond het behoud en de aanscherping van het vrijheidsgevoel centraal. Alle technische en stilistische keuzes zijn gemaakt vanuit deze gedachte.

De nieuw ontworpen achterzijde oogt nog krachtiger en gespierder. De achterklep is tevens vervangen door een motorkap met luchtinlaten waardoor de motor op zijn.

Interieur

Het interieur van de 4C Spider dient net als het exterieur een functie en weerspiegelt de sportiviteit van Alfa Romeo. Het monocoque is ontwikkeld van licht koolstofvezel en vormt de basis van de carrosserie. De sportstoelen zijn voorzien van een versterkt frame van composietmateriaal en speciale lichtgewicht vulling. Kortom, er is tot elk detail nagedacht over de sportiviteit van de 4C.

Alfa DNA

Alfa™ DNA is het exclusieve Alfa Romeo-systeem dat het mogelijk maakt de rijkarakteristiek van de Alfa 4C aan te passen aan de persoonlijke voorkeur van de bestuurder en de rijomstandigheden.  

De rijmodussen die het systeem biedt:

  • Dynamic voor een sportieve rijstijl
  • Naturel voor een laag brandstofverbruik
  • All-weather voor slechte weersomstandigheden 
  • Race voor het circuit

Prestaties

De 4C Spider is ontwikkeld om topprestaties te leven. Zo bevat de nieuwe TCT-versnellingsbak een dubbele drogeplaatskoppeling en Launch Control om de schakeltijden en acceleratie te verbeteren. Deze TCT-transmissie garandeert korte schakeltijden onder alle omstandigheden.

De Alfa 4C heeft net als alle sportwagens een automatisch nakoelsysteem om de turbocompressor te beschermen. De nadraaipomp laat na het afzetten van de motor, de olie circuleren totdat de turbocompressor is afgekoeld.

Turbobenzinemotor

De 1750 turbobenzinemotor met directe inspuiting is geheel vervaardigd van aluminium. Deze verbeterde motor levert een vermogen van 240 pk (177 kW) en 350 Nm. De motor reageert direct op het gaspedaal door de geavanceerde cilinderspoelregeling van de 4C. Deze zorgt voor een hoog maximum koppel bij zeer lage toerentallen.

Efficiency

De 4C Spider heeft een zeer lage gewichts/pk-vrhouding van minder dan 4 kg per pk. Dit is een rij-eigenschap die alleen een echte sportwagen kan bieden.